okt 212010
 

Het Geschiedenis Magazin nam een vermelding op in het Septembernummer 2010. Dit werd aangevuld met de onderstaande, persoonlijk toegestuurde, tekst.

Het boek van Deurvorst heeft zeker verdiensten: het is interessant materiaal (het verhaal van de ‘liederlijke’ laatste vrouw van Baron van Münchhausen, en daaraan vast lokale geschiedenis uit de achttiende en negentiende eeuw), ik heb het ook met interesse gelezen, maar de uitwerking is helaas niet van het niveau dat nodig is voor een definitieve recensie. Onafhankelijke (eind)redactie lijkt te hebben ontbroken.

Verteltalent heeft Deurvorst zeker wel, en ze verdient ook lof voor al haar naspeuringen en het onderzoek dat ze verricht heeft, en het voor elkaar krijgen van deze publicatie, alleen breekt de afwezigheid van deskundige begeleiding haar op, zo is onze indruk. Wellicht dat in samenwerking met een historische uitgever of een wetenschappelijke commissie dit onderzoek in een puik boek is om te werken. Ze heeft een interessant boek gemaakt, dat bepaalde lezers zeker zal aanspreken.